Deel via Facebook

La Palma

Op 13 januari 2006 vlogen we voor een vakantie van 4 weken naar La Palma, een van de Canarische eilanden.
We hadden daar via de internet site Oceaanzicht.nl het vakantiehuis Casa Real in Las Manches (tussen Triana en Fatima) gehuurd.

De eerste week hadden we geen auto, dus verkenden we de directe omgeving van ons huis en gebruikten bussen en taxi's  als we wat verder weg wilden gaan. Na een week voegden Herman en Wil Hemel zich bij ons en beschikten we over een auto die ook via Oceaanzicht.nl gehuurd was.

La Palma is een redelijk groen eiland, met een beperkt aantal stranden dat zeer geschikt is voor het maken van wandelingen. Er is een uitgebreid netwerk van wandelpaden die zeer goed bewegwijzerd zijn. Wij hebben veelvuldig gebruik gemaakt van het ANWB boekje 'Wandelgids La Palma'. Die wandelingen worden op deze site aangegeven als ANWB wandeling xx, waar xx het nummer van de betreffende wandeling in dat boekje is. Er is ook een goede wandelgids van Sunflower: 'La Palma en El Hierro'.

Door op de bovenste knop 'Overzichtstabel' te klikken, krijgt U een tabel te zien met links naar foto series die in dit gebied gemaakt zijn.

De foto's zijn in een dia presentatie opgenomen, waarvoor een kabel of ADSL verbinding noodzakelijk is. Een scherm resolutie van 1024x768 is noodzakelijk (1920x1080 wordt aanbevolen).

Als U op een kleine foto klikt, krijgt U een vergroting te zien en start er een dia voorstelling. Klik op de help knop links bovenin op een overzichts pagina van een album voor hulp bij bediening, o.a. op een iPad. Bij een panorama foto ziet U vaak links bovenin een grijs expansie icoon staan. Als U daarop klikt, dan wordt de dia presentatie onderbroken en kunt U door het vergrote panorama schuiven. Om de dia presentatie te vervolgen, klikt U rechts bovenin op het groene pijltje.
Fraaie panorama's van het eiland La Palma staan ook op de La Palma virtual tour site (Flash nodig, dus niet te zien op de iPad).

De foto’s zijn gemaakt met een Olympus Olympus C-5050 camera. De panorama's zijn gemonteerd met de Panorama factory software of de Autopano Pro software. De foto's zijn in een webpagina gezet met het JAlbum programma met mijn JAlbum skin 'Slide show 4'. De panorama webpagina's zijn gemaakt via mijn programma EditPhotoInfo. De gehele procedure is beschreven op mijn weblog.

Soms worden er links naar Google Earth getoond. Door er op te klikken kunt U zien waar de foto's genomen zijn, met het Google Earth programma als dat op Uw PC staat. Google Earth is een 3D interface naar onze aarde. U kunt het programma hier downloaden.

U moet alleen op een Google Earth link onder de foto index of in de overzichtstabel klikken als het Google Earth programma op Uw PC staat. Na het klikken op die link wordt Google Earth gestart en na enige tijd komt een deel van La Palma in zicht. Als de lokatie dan zichtbaar is, versleep het beeld desgewenst met de muis of via de 2de circel rechts boven in het beeld. Zoom in met de verticale schuifbalk en draai het beeld met de bovenste cirkel rechts boven in het beeld.

U krijgt een totaal overzicht van de locatie van de meeste wandelingen in Google Earth door op de volgende link te klikken: Overzicht in Google Earth. De groene ballonnetjes geven de wandelingen aan. Als U er op klikt ziet u de tekst: "Click here to view the pictures." Klik op de link om naar de fotopagina van die tocht te gaan.

U kunt dit overzicht ook in Google Maps bekijken door op de volgende link te klikken: Grotere kaart weergeven.

 

Weersverwachting
Tazacorte
Meer weer in Tazacorte