Deel via Facebook

 

Het Havezatenpad

Wij hebben de eerste 10 etappes van het door Nivon uitgezette  Havezatenpad gelopen. Tijdens het lopen werd de route in de GPS als track opgenomen. U kunt die tracks hier ophalen en wij tonen de foto's die onderweg genoemen zijn.

Door op de knop 'Overzichtstabel' bovenin te klikken, zijn de foto’s die tijdens onze wandelingen gemaakt zijn te zien. Als U op een kleine foto klikt, start er een dia presentatie en door op de knoppen onder de kleine foto's te klikken kunt U de track downloaden en kunt U de route in Google Maps of Google Earth bekijken. De foto's komen het beste uit op een HD scherm met een resolutie van 1920x1080 of hoger. U kunt de foto pagina's ook bereiken door op de kaart die U ziet als U op de 'Overzicht in Google Maps' op de route te klikken. U kunt dat ook doen in het Google Earth programma als U op de knop 'Overzicht in Google Earth' klikt.

Alle foto’s zijn gemaakt met een Olympus E-500 digitale reflex camera. De panorama foto’s zijn meestal gemonteerd met de Autopano Pro software en soms met het Panorama factory programma software. De foto's zijn in een webpagina gezet met het JAlbum programma met mijn JAlbum skin 'Slide Show 4'. De panorama webpagina's zijn gemaakt via mijn programma EditPhotoInfo. De gehele procedure is beschreven op mijn weblog.

Bij een panorama foto ziet U bovenin een gris expansie symbool. Als U daarop klikt, dan wordt de dia presentatie onderbroken en kunt U door het vergrote panorama schuiven. Om de dia presentatie te vervolgen, klikt U rechts bovenin op het groene pijltje.

De wandelingen die we maakten, werden vastgelegd op een Garmin GPSmap 60 GPS ontvanger, zie ook mijn GPS pagina. U kunt daarmee zien waar de foto's genomen zijn, met het Google Earth programma als dat op Uw PC staat. Google Earth is een 3D interface naar onze aarde. U kunt het programma downloaden door op dit icoon te klikken: Download Google Earth logo Heeft U Google Earth niet op Uw PC staan, dan kunt U via Google Maps de route en de foto locaties bekijken in Uw browser.

De tracklogfile van de meeste wandelingen, kunt U downloaden om op Uw eigen GPS te zetten. Die snelkoppeling is dan gegeven onderin de foto index pagina van de wandeling.

Mijn programma EditPhotoInfo werd ook gebruikt om de opname locatie uit een GPS tracklog file halen en bij EXIF gegevens van de foto op te slaan.  Voor het samenstellen van de Google Earth pagina's is ook gebruik gemaakt van mijn EditPhotoInfo programma.

U moet alleen klikken op de Google Earth link onder de foto index of in de overzichtstabel als het Google Earth programma op Uw PC staat. Na het klikken op die link wordt Google Earth gestart en na enige tijd komt een deel van de route in zicht. Als de route dan zichtbaar is, versleep het beeld desgewenst met de muis of via de 2de cirkel rechts boven in het beeld. Zoom in met de verticale schuifbalk en draai het beeld met de bovenste cirkel rechts boven in het beeld.