Back

De foto's zijn in een dia presentatie opgenomen, waarvoor een kabel of ADSL verbinding noodzakelijk is. Een scherm resolutie van 1920x1080 of hoger is daarvoor ook een pré.

Het hoogteprofiel van een de wandeling staat onderaan op een index pagina. De getoonde hoogteprofielen zijn gebaseerd op de hoogte die via de GPS satellieten berekend wordt. Deze hoogtebepaling bevat relatief veel ruis en is niet zo nauwkeurig als hoogte bepalingen op basis van de luchtdruk. De soms getoonde scherpe pieken of dalen zijn in werkelijkheid in het landschap niet aanwezig.

De wandelingen werden vastgelegd op een Garmin GPSmap 60Cx GPS ontvanger, zie ook mijn GPS pagina. U kunt daarmee zien waar de foto's genomen zijn, met het Google Earth programma als dat op Uw PC staat. Google Earth is een 3D interface naar onze aarde. U kunt het programma downloaden door op dit icoon te klikken: Download Google Earth logo

Alle foto’s zijn gemaakt met een Olympus C-5050 digitale camera. De panorama foto’s zijn gemonteerd met het Panorama factory software programma software of de Autopano Pro software. De foto albums zijn gemaakt met het jAlbum programma waarbij mijn FancyBox gebruikt werd. De interactieve kaarten zijn gemaakt met mijn programma EditPhotoInfo. De gehele procedure is hier beschreven.

Bij een panorama foto ziet U bovenin een grijze expansie knop. Als U daarop klikt, dan wordt de dia presentatie onderbroken en kunt U door het vergrote panorama schuiven. Om de dia presentatie te vervolgen, klikt U rechts bovenin op het zwarte pijltje.

U moet alleen klikken op de Google Earth link onder de foto index of onder de overzichtskaart als het Google Earth programma op Uw PC staat. Na het klikken op die link wordt Google Earth gestart en na enige tijd komt de route in zicht. Als route dan zichtbaar is, versleep het beeld desgewenst met de muis of op een tablket met Uw vingers.

U kunt de opgenomen gezipte tracklog file ook downloaden en in Uw GPS laden, waarna U zelf ook de route kan lopen. Klik daarvoor op de linker knop onder foto index.