Tavira - Ilha de Tavira - Luz of Tavira

Tavira - Ilha de Tavira - Luz of Tavira

Click to show or hide the buttons
Vanuit het station van Tavira loop je naar beneden naar het centrale plein met de obelisk bij de rivier. Ga daar rechtsaf en volgt de rio Gilao. Sinds 2020 vertrekt de boot om 10:40 achter de oude Mercado, vóór de autobrug over de rivier. Het pontje brengt je in 40 minuten naar de het eiland. Volg het pad door de duinen naar het strand. In januari is daar maar één restaurant open en daar worden schandalig hoge prijzen berekend. Loop ruim een uur langs het verlaten strand totdat je op een ankerkerkhof stuit. Je gaat daar rechtsaf. Achter het anker kerkhof is een voormalige legerplaats omgebouwd tot restaurant, waar U tegen redelijke prijzen wat kunt eten en drinken. Loop langs het smalspoor naar de pontonbrug naar het dorpje Pedras del Rei. Je kunt natuurlijk ook het treinje naar de pontonbrug nemen. Loop over de pontonbrug rechtdoor het bungalowpark in en ga na het park rechtsaf waar een bord naar Quitamar verwijst. In de verte zie je Tavira liggen. Je loopt met aan je linkerhand sinaasappel- en citroenbomen en aan de rechterkant een druivenwijngaard tot een driesprong. Neem daar de rechterpoot naar Quitamar. Je volgt nu alsmaar de holleweg; dit zou een oude Romeinse weg zijn. Let op de enorme cactus voor huisnr. 220a (geelwit huis). Bij 2 roodwitte paaltjes rechts aanhouden en de eerstvolgende afslag naar rechts negeren. Aan je linkerhand een gele muur met draad en dan tenslotte ook links een honderd meter lange stenen muur die overgaat in draadhekken rond een scholencomplex. Loop langs dit hek en houd links aan om via de rua Luis de Camoes het station van Tavira weer te bereiken. Deze variant is 17 km lang.

Met dank aan Simon Kloos en Ton Olde Bijvank.

Het is ook mogelijk om naar het station van Luz te lopen. Deze route is 14 km lang. Ga daarvoor na het bungalowpark linksaf. Als je de fietsroute (gele paaltjes) volgt, dan zie je na 20 minuten het station aan je rechterhand (lila route). Voor de planning: in 65 minuten loop de van Praia do Barril naar het station van Luz.

Een meer avontuurlijke route, de gele route,  die bij de foto's te zien is, gaat langs de lagune. Ga daarvoor na de voorde linksaf i.p.v. rechtaf. De GPS tracklog file bevat beide routes en de Google Maps en Google Earth links laten beide routes zien. Ik denk niet dat de gele route na 2022 nog gelopen kan worden,


In 2020 liepen we vanaf Porte Nova via de groene route terug via Santa Luzia door de zoutpannen. Dit is een route van 19km waarvan er 3km met de boot gevaren wordt. Deze track staat ook op Wikiloc. Tot aan de Mercado is de wandeling 12,7km.
GPS track Kaart Route in Google Earth Overzichtstabel
Close
Previous slide (left arrow key) Close window and show index (up arrow key) Next slide (right arrow key)