Tavira - Ilha de Tavira - Luz of Tavira

Tavira - Ilha de Tavira - Luz of Tavira

Klik om de knoppen te tonen of te verbergen
Vanuit het station van Porta Nova loop je naar beneden naar de oude mercado. Sinds 2023 vertrekt de boot om 09:30 en 10:40 achter de oude Mercado, na de fiets/voetgangersbrug over de rivier. Het pontje brengt je in 40 minuten naar de het eiland. Volg het pad door de duinen naar het strand. In januari is daar maar één restaurant open en daar worden schandalig hoge prijzen berekend. Loop ruim een uur langs het verlaten strand totdat je op een ankerkerkhof stuit. Je gaat daar rechtsaf. Achter het anker kerkhof is een voormalige legerplaats omgebouwd tot restaurant, waar U tegen redelijke prijzen wat kunt eten en drinken. Loop langs het smalspoor naar de pontonbrug naar het dorpje Pedras del Rei. Je kunt natuurlijk ook het treinje naar de pontonbrug nemen. Loop over de pontonbrug rechtdoor het bungalowpark in en ga na het park rechtsaf waar een bord naar Quitamar verwijst. In de verte zie je Tavira liggen. Je loopt met aan je linkerhand sinaasappel- en citroenbomen en aan de rechterkant een druivenwijngaard tot een driesprong. Neem daar de rechterpoot naar Quitamar. Je volgt nu alsmaar de holleweg; dit zou een oude Romeinse weg zijn. Let op de enorme cactus voor huisnr. 220a (geelwit huis). Bij 2 roodwitte paaltjes rechts aanhouden en de eerstvolgende afslag naar rechts negeren. Aan je linkerhand een gele muur met draad en dan tenslotte ook links een honderd meter lange stenen muur die overgaat in draadhekken rond een scholencomplex. Loop langs dit hek en houd links aan om via de rua Luis de Camoes het station van Tavira weer te bereiken. Deze variant, het blauwe spoor,  is 17 km lang.
Met dank aan Simon Kloos en Ton Olde Bijvank.

Het is ook mogelijk om naar het station van Luz te lopen. Deze route is 10 km lang (rode route), exclusief het traject naar het vertrekpunt van de veerboot.. Ga daarvoor na het bungalowpark linksaf. Als je de fietsroute (gele paaltjes) volgt, dan zie je na 20 minuten het station aan je rechterhand . Voor de planning: in 70 minuten loop de van Praia do Barril naar het station van Luz.

In 2020 liepen we vanaf Porte Nova via de groene route terug via Santa Luzia door de zoutpannen. Dit is een route van 19km waarvan er 3km met de boot gevaren wordt. Deze track staat ook op Wikiloc. Tot aan de nieuwe Mercado is de wandeling 12,7km.
GPS track Google Maps Kaart Download het map.kml-bestand voor Google Earth Overzichtstabel
Sluit venster
Vorige dia (pijl naar links toets) Sluit dia en toon de index pagina (pijl omhoog toets) Volgende dia (pijl naar rechts toets)