Conceicao - Cabanas - Monte Gordo

Conceicao - Cabanas - Monte Gordo

Klik om de knoppen te tonen of te verbergen

Dit is een 18 km lange wandeling langs de lagune en langs het strand die we elk jaar wel een of twee keer maken. We gaan met de trein naar Conceicao. Daarna lopen we naar Cabanas dat aan de lagune ligt. Dan langs de boulevard in oostelijke richting. Na de boulevard ga je langs de lagune, het NP Ria Formosa, naar Cacela Velha en daarna naar Manta Rota. Het hoge pad aan het einde van dat stuk was in 2022 niet meer mogelijk en het lage pad richting de lagune was in 2022 flink overgroeid, Vanaf Manta Rota via de loopbrug of via het strand naar Monte Gordo.

Vroeger kon je ook hoog over de kliffen lopen, maar dat kan niet meer. In 2024 kon je wel weer het klif op maar het is geen doorlopen pad, je moet er via dezelfde opgang weeraf, zie deze Wikiloc track,

Maak deze wandeling alleen bij eb tussen 11 en 12 uur. Als je desondanks na Cacela Velha moeilijk over de rivier komt, volg dan even de weg naar Manta Rota en ga na de brug direct naar rechts.

GPS track Google Maps Kaart Download het map.kml-bestand voor Google Earth Overzichtstabel
Sluit venster
Vorige dia (pijl naar links toets) Sluit dia en toon de index pagina (pijl omhoog toets) Volgende dia (pijl naar rechts toets)