Castro Marim zoutpannen

Castro Marim zoutpannen

Klik om de knoppen te tonen of te verbergen

Dit is een wandeling van 4,7 km die ook op Wikiloc staat. Eerst beklommen we het 17e eeuwse Forte de São Sebastião om van het uitzicht te genieten. Daarna liepen we de zoutpannen die liggen tussen Castro Marim en de Guadiana rivier in, Het laatste deel van deze wandeling is gemarkeerd (Salinas tradicionais).

Het zoutseizoen begint in de lente met de reiniging van de zoutpannen. De concentratie van de minerale zouten in de zoutpannen neemt toe vanaf de maand mei, door de verdamping van het zeewater. Dan vormt zich de eerste concentratie van de zout kristallen,. Bij gunstige weersomstandigheden in 4 tot 7 weken na de vorming van de kristallen is het mogelijk om te beginnen met het verzamelen van het Castro Marim zout uit de zoutpannen. Dit gebeurt vaak dat tussen juli en september. Het zout van Castro Marim bevatten meer mineralen dan het gewone zout, zoals jodium, magnesium, calcium en kalium.

GPS track Google Maps Kaart Download het map.kml-bestand voor Google Earth Overzichtstabel
Sluit venster
Vorige dia (pijl naar links toets) Sluit dia en toon de index pagina (pijl omhoog toets) Volgende dia (pijl naar rechts toets)