Conceicao - Almagem rivier - Fonte Salgada - Conceicao

Conceicao - Almagem rivier - Fonte Salgada - Conceicao

Klik om de knoppen te tonen of te verbergen
Deze wandeling van 16 km gaat vanuit Conceicao langs de golfbaan en door de sinasappel boomgaard naar de Almagem rivier. Via die rivier lopen we dan naar het viaduct van de autoweg en gaan daarna links omhoog. Via een tunnel gaan we weer terug de autoweg onderdoor naar het café in Fonte Salgada. Daarna zijn er een aantal mogelijkheden om terug te gaan naar het station van Conceicao. De hier getoonde paarse track is de route over Cabanas. De rode track gaat iets noordelijker door het plaatsje Curral Boeiros. In 2016 bleek dat het stukje langs de Almagem rivier dat over particulier terrein gaat niet meer te doen was vanwege een nieuw hek dat de eigenaar neergezet had. Alleen met de schoenen uit kom je nu nog door het Almagem traject. Daarom gingen we in 2016 niet door de Almagem rivier, maar liepen we eerst richting Park Lazer en gingen we 2 tunnels verderop onder de autoweg door (blauwe spoor). Je kunt ook de eerste tunnel nemen, zie het gele spoor van de hieronder aangegeven wandeling Conceicao - Malhado do Perez N. In 2017 volgden we het groen spoor, foto 29 en volgende.
In 2019 volgden we het gele spoor van 14km, waarbij 240m geklommen moest worden. Het hoogte profiel van die wandeling staat hieronder. Dit spoor staat ook op Wikiloc.

In 2020 wandelden we volgens het bruine spoor, totaal 15km waarbij 203 m geklommen moest worden. Deze track staat ook op Wikiloc.

Sluit venster
Vorige dia (pijl naar links toets) Sluit dia en toon de index pagina (pijl omhoog toets) Volgende dia (pijl naar rechts toets)